Bon! HR en organisatieadvies

Bon! Gewoon goed!

Loopbaantrajecten

Loopbaantrajecten worden steeds vaker ingezet. De snel veranderende wereld zorgt ervoor dat banen verdwijnen, maar er ontstaan ook nieuwe kansen! Daarnaast wordt er steeds meer talentgericht en agile gewerkt, waardoor samenstellingen van teams steeds vloeibaarder worden. Ook is er momenteel krapte op de arbeidsmarkt. De manier waarop vacatures zijn opgesteld en waarop naar de beste match wordt gezocht, sluit nog niet goed aan bij deze “krapte”. Dit zorgt ervoor dat vraag en aanbod moeizaam bij elkaar komen. Dit is een complicerende factor voor zowel werkgever als werknemer. Het is daarom van belang goed te weten welk potentieel jouw personeelsbestand heeft en hoe toekomstbestendig de organisatie op dit moment is.

Waarom loopbaantrajecten?

  • als goed werkgever wil je het beste voor jouw medewerkers, zeker in lastige situaties (boventalligheid, disfunctioneren of mismatch met huidige rol of bedrijfscultuur).
  • voor het hebben van een gezonde in-, door- en uitstroom (en dus gezonde bedrijfsvoering).
  • Ter ondersteuning van een re-organisatie wil je individuele begeleiding en workshops/trainingen voor groepen.
  • Je wilt als bedrijf medewerkers die bij het bedrijf passen op basis van kernwaarden en attitude, zodat productiviteit en effectiviteit stijgen.
  • Duurzame inzetbaarheid (een leven lang leren en ontwikkelen) moet onderdeel van de bedrijfscultuur worden.

Voordat aan loopbaantrajecten gestart wordt, brengt Bon! eerst de situatie in kaart in relatie tot het huidige personeelsbestand. We stellen vervolgens meetbare en haalbare doelen op, zodat daar systematisch naartoe gewerkt kan worden. De duur van looopbaantrajecten hangt af van de grootte van de organisatie en de complexiteit van de uitdagingen.

Loopbaantrajecten kunnen succesvol ingezet worden om medewerkers:

  • zelf eigenaarschap te laten nemen van hun loopbaan en hier een positieve invulling aan te geven.
  • bij te staan in hun zoektocht naar de beste invulling van hun loopbaan.
  • inzicht te geven in hun talenten en drijfveren en op welke manier ze willen bijdragen.
  • te helpen bij het maken van keuzes. Soms is het werk nog wel passend, maar de werkgever niet meer.
  • tools te geven en kennis bij te brengen over de arbeidsmarkt en hun rol daarin.

Voor werkgevers is Bon! een zeer geschikte partner die bijdraagt aan optimaal werkgeluk en productiviteit in de breedste zin des woords. Zowel interne als externe loopbaantrajecten zorgt dat de juiste mensen op de best mogelijke plek terechtkomen.

Neem nu contact op!

© 2024 Bon! HR en organisatieadvies

Thema door Anders Norén