Bon! Coaching en HR-interim

Bon! Gewoon goed!

Vitaliteit – advies

Woorden als leefstijl en vitaliteit zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. En gelukkig maar, want aandacht voor gezondheid levert heel veel op! Helaas laten we ons nog vaak afleiden door de waan van de dag; vergaderingen, veeleisende klanten, e-mails en telefoon tussendoor.  Elke dag weer. Tijd om de balans op te maken, wordt vaak niet genomen.

waarom investeren in vitaliteit?

Diverse onderzoeken hebben inmiddels uitgewezen dat vitale medewerkers (hoge betrokkenheid, bevlogenheid en veel plezier en energie):

  • productiever zijn
  • veel minder vaak in het verzuim geraken
  • meer werkgeluk ervaren
  • loyale werknemers zijn

Vitaliteit is een gedeelde verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer. Zonder de motivatie van een individu om goed voor zichzelf te zorgen, gebeurt er echter niets. Toch kun je als werkgever ook een hoop doen om de vitaliteit binnen de organisatie te verhogen. Is er bijvoorbeeld aandacht voor de werk-privébalans? Hoe is de sfeer binnen de organisatie? Hoe hoog is het verzuim? En hoe zit het met het vertrouwen in de leidinggevenden? Krijgt loopbaanontwikkeling doorlopend aandacht of staat dit nog in de kinderschoenen? Allemaal zaken die van invloed zijn op de vitaliteit van een organisatie.

Talentgericht werken

Bon! richt zich op loopbaanontwikkeling én vitaliteit. Deze zijn onlosmakelijk verbonden en kunnen elkaar versterken. Om tot een goed organisatieadvies te komen, wordt eerst in kaart gebracht wat er speelt binnen een organisatie. Welke obstakels en belemmeringen zijn er, wat moet er bereikt worden en welke interventies passen hierbij en waarom? Enkele voorbeelden:

  • Visie en missie koppelen aan waarden en voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk maken
  • Terugdringen van het ziekteverzuim door te investeren in preventie en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Dit kan door middel van coaching en het geven van leergangen rondom persoonlijk leiderschap.
  • Cultuurverandering in gang zetten op gebied van duurzame inzetbaarheid, coachend leiderschap en talentgericht werken.
  • Procesverbeteringen aanbrengen op het gebied van recruitment en boventalligheid.

Door loopbaanontwikkeling en vitaliteit met elkaar te verbinden, creëer je als werkgever het juiste fundament voor medewerkers. Ze kunnen zich vrij en optimaal ontwikkelen. Daarnaast zijn ze ook blij, loyaal en productief. Een win-win voor iedereen! Bon! formuleert helder organisatieadvies en een inzichtelijk stappenplan om het advies tot leven te laten komen en te verankeren in de organisatie.

Vraag nu een vrijblijvend consult aan!

© 2024 Bon! Coaching en HR-interim

Thema door Anders Norén